torsdag 29. mars 2012

Miljøvennlig innpakning

I butikkbeskrivelsen min på Epla skriver jeg at jeg er opptatt av miljøet. Mange av perlene mine er resirkulerte moteblad, reklamer og brosjyrer. Men nå har det plutselig slått meg at jeg er jo ikke på langt nær miljøvennlig når jeg skal pakke inn og sende produkter til kundene. Det går i lynlås-poser, bobleplast og nye, ubrukte boblekonvolutter.. Fy, Linda!!! Her har jeg kjempemye forbedringspotensiale. 

Jeg kom over et innlegg på Epla-forumet om miljøvennlig innpakking med masse gode tips. Man kan lage konvolutter av aviser og blader, bruke konvolutter om igjen ved å lime over adressa og bruke ting som stoffstrimler istedet for gavebånd og lignende. Det er bare kreativiteten som setter stopper.

Så jeg lover herved å tenke mer igjennom hvordan jeg pakker inn varene mine og være snill mot miljøet.

3 kommentarer:

 1. Jeg lager konvolutter av kalenderark - de arkene er jo så tykke og seige at de kan motstå temmelig tøff julig! Og så elsker jeg å bruke mønsterark fra utdaterte Burda og Alt om Håndarbeide til innpakkingspapir, det blir utrolig stilig, spør du meg :) Synes det er både fint og flott når jeg mottar pakker innhyllet i miljøvennlig emballasje, så hurra for Linda!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg kan tenke meg at gamle mønsterark blir stilig innpakning :) mine Burda og Alt om Håndarbeide blader er ikke utdaterte nok til at jeg vil gjøre det, men nå som loppemarked-sesongen snart trør igang, kan man nok finne mye brukende der til få kroner :) gamle kart og sånt osv. :) er stor Loppis-fan, fra før har jeg lagd nydelige fargerike perler av en barnebok jeg kjøpte på et loppemarked blant anna :)

   Slett
 2. Jeg må bli flinkere jeg og! Jeg pleier å samle på brukt innpakningspapir og slike ting, men jeg er ikke flink nok.... nå må jeg jammen ta meg i sammen. Flott å bli påminnet slike viktige ting! :o)

  SvarSlett