tirsdag 13. mars 2012

En perle blir til..

Mens jeg lette etter lørdagsavisa i papirsøppeldunken vår, fant jeg et magasin jeg bladde kjapt gjennom.. jeg kan ikke noe for det, er alltid på jakt etter nytt papir til perlene mine, hehe :) jeg kom over en spennende side og fikk plutselig en ide :) Jeg tenkte jeg ville ta dere med en liten tur "bak kulissene" og vise kjapt hvordan jeg jobber med papir for lage finest mulig perler. 

Papirperler kan lages av absolutt hva som helst av papir... reklamer du får i posten, frokostblandingspakker, aviser osv. Men det er ikke sånn at all slags papir blir fine perler. Papirperlelaging er veldig uforutsigbart, noe som er en del av sjarmen, men det betyr også at jeg har laget mange perler som aldri kommer til å havne i butikken min, fordi jeg rett og slett ikke syns de ble fine nok. Jeg har lagd perler i nesten halvannen år nå og etterhvert lærer jeg mer og mer hva jeg skal se etter og hva som fungerer bedre enn annet. Jeg har også blitt erfaren nok til å se potensialer jeg ikke så før. 

Her er siden jeg rev ut:


Aller først reinskjærer jeg bildet og klippet bort den revne kanten.
Jeg bestemmer meg for å lage 2 perler som er 3 cm lange og ikke så tykke for å få frem mest mulig av de forskjellige gråtonene. Jeg vil at perlene skal gå fra mørkt til lyst og jeg vil ha en stripe av det røde hjertet i midten av perlene. Så da må jeg klippe opp bildet i flere deler.
Nå har jeg fått 2 grå striper som går bra mørkt til lyst og en siste del med hjertet helt på toppen. Når jeg jobber med deler som er i forskjellige størrelser, er det aller enklest å teipe alle delene sammen til en lang strimmel.
Nå snur jeg strimlen rundt og måler opp og tegner inn hvor jeg vil klippe.
Her er strimlene ferdig klippet ut og klare til å rulles.

Og her er de ferdig rullede perlene, klare til å lakkes :) Jeg fikk også nok rester av det røde hjertet til å lage et par tubeperler. Disse må jeg male endene på før jeg kan lakke de. Jeg må si meg veldig fornøyd med resultatet :) Det er utrolig hva "søppel" kan bli til ;)

4 kommentarer:

 1. Tusen takk :-) jeg er veldig fornøyd, spesielt de grå :-)

  SvarSlett
 2. Ja, disse ble skikkelig lekre! Jeg har lagt meg til som følger. Har kikket hos deg flere ganger, for du har så mye fint. Jeg har butikk både på epla og pipler.com, og det er kjempespennende. Er du på pipler?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig :) Tusen takk for det :) Jeg har ikke oppretta butikk på pipler ennå, men det kan komme etterhvert :) Kongelenkene dine er nydelige :)

   Slett