tirsdag 9. august 2011

Epla-butikk og Zentangles

Nå har jeg ikkje fått skrevet på noen dager, så da var det nok på tide igjen. Jeg har ikke fått lagd noe nytt siden sist, men bestemte meg i helga for å åpne Epla-butikk. Jeg føler nok at folk kanskje stoler mer på folk som selger gjennom Epla, enn de som bare selger gjennom Facebook. Det blir også enklere med betaling, syns jeg. Fredag senkveld gikk med til å prøve å ta bedre produktbilder av øredobbene mine og sette opp butikken, etter at vi hadde hatt familiekveld foran TVen med animasjonsfilmen Rango. Jeg hadde ikke kameraet mitt, så jeg lånte pappas speilreflekskamera med telelinse. Jeg fant en fin og nøytral bakgrunn og fikk tatt noen greie bilder. Men jeg er fremdeles ikke helt fornøyd med de. Jeg syns de ikke blir klare og skarpe nok og at lyset er dårlig. Tar gjerne imot råd :)

Etter at jeg starta butikken med mine 12 par med øredobber, oppdaget jeg noe på Epla-forumet som jeg ærlig må innrømme at jeg ikke hadde tenkt på. Loven sier at jeg som selger må selv teste alle smykkedeler for nikkel, da det er forbudt å selge nikkelholdige smykker i Norge. Naiv som jeg var, tok jeg det for gitt at materialene jeg har kjøpt er nikkelfrie, men det er visst ikke sikkert. Så nå har jeg fått bestilt inn nikkeltest fra qxl, så da skal det testes i vei. Det er jo viktig å gjøre alt riktig. Dermed tar jeg bort alle øredobbene fra butikken min frem til jeg kan bekrefte at de er trygge og nikkelfrie. Det er mye man skal tenke på, men jeg lærer vel etterhvert. Jeg har også satt smykkelaging på pause, men jeg er ikke helt i form denne uka, så det litt godt å slappe av. Jeg legger ut link til butikken når den er aktiv igjen.

Før helga fikk jeg en forespørsel på mail om jeg var interessert i å sy et kostyme, men da jeg prøvde å svare, viste det seg at ho hadde oppgitt feil epost-adresse. Så nå håper jeg inderlig at ho tar kontakt igjen, for ellers går den muligheten ut av vinduet. Veldig synd, for det virka som et veldig spennende prosjekt. Så hvis du som leser dette heter Cecilie og kontaktet meg via min wix-hjemmeside om et kostyme, kan du sende meg en ny mail?

For noen uker siden oppdaget jeg noe som kalles Zentangles eller Zendoodles. Det er en form for terapitegning, der du "doodler" mer bevisst. Jeg har ingen bilder jeg kan lovlig legge ut, men dere kan jo bilde-google det og se selv. De ser utrolig stilige ut og søsteren min har prøvd seg på en her. Jeg har veldig lyst å prøve selv og fikk litt inspirasjon fra Janice Mae, som har laget Zendoodles, som ho så har lagd papirperler av. Selv vil jeg prøve å lage tube-perler av papir, for da kommer mønsteret enda bedre fram. Dette blir et av mine nye prosjekter, så bare følg med videre :)

2 kommentarer: